Rekry: Digital Marketing Specialist

Miksi aloittaa asuntosijoittaminen

miksi aloittaa asuntosijoittaminen

Miksi aloittaa asuntosijoittaminen

Sijoittaminen trendaa, ja some täyttyy vinkeistä niin lapselle sijoittamiseen, asuntosijoittamiseen kuin osakepoimintaan ja uusiin listautumisiin. Järkevä sijoittaja hajauttaakin sijoituksensa eri omaisuusluokkiin. Miksi aloittaa asuntosijoittaminen, ja mitkä ovat asuntosijoittamisen edut?

10 syytä aloittaa asuntosijoittaminen

 1. Asunnot ovat matalan riskin omaisuusluokka, minkä viime ajat ovat osoittaneet. Pandemia aiheutti massiivisen kriisin maailmanlaajuisesti, mutta asuntomarkkinat ovat käyneet vilkkaina. Vuokraaminen on toki paikoin vaikeutunut.
 2. Tuottoihin on mahdollista vaikuttaa itse. Asuntosijoittaja voi olla vaikuttamassa taloyhtiön hallituksessa tai vähintään osallistua yhtiökokouksiin. Tehdyillä päätöksillä voi olla ratkaiseva vaikutus sijoituskohteen arvoon ja tuottavuuteen. Lisäksi vuokratuottoihin on mahdollista vaikuttaa sillä, miten vuokranantajana toimii ja esimerkiksi minkälaisessa kunnossa asuntoa pitää. 
 3. Paitsi että asunnosta saa vuokratuloja, tuottoa tuo myös mahdollinen arvonnousu. Jälkimmäisen merkitys riippuu sijoitusstrategiasta. Parhaimmillaan arvonnousua saa välittömästi ostohetkellä, jos onnistuu löytämään asunnon alle markkinahinnan tai esimerkiksi saamaan alennusta nippuostamisen kautta. Asuntosijoittaminen voi olla kannattavaa myös siellä, missä asuntojen arvo laskee – silloin kannattavuus perustuu vuokratuottoon.
 4. Velkavivun hyödyntäminen on poikkeuksellinen mahdollisuus verrattuna moniin muihin sijoitusmuotoihin. Tästä syystä asuntosijoittamisessa oman pääoman tuotto on usein korkea. Velkavipuun liittyy toki riskinsä, mutta matalien korkojen aikana asuntosijoittamiseen käytetty lainaraha tuottaa pääosin enemmän kuin mikä sen hinta on.
 5. Varallisuuden karttuminen. Kun asunto on ollut riittävän pitkään vuokralla ja lainaa lyhennetään vuokratuloilla, se on parhaimmillaan maksanut itse itsensä pois.
 6. Verosuunnitteluun liittyy hyötynsä, joskin on muistettava, että verotukseen liittyvät seikat voivat aina muuttua. Täältä voit lukea vinkkimme asuntosijoittajan ja vuokranantajan verotukseen.
 7. Joustavat asumisratkaisut. Asuntosijoittaminen mahdollistaa monelle joustavat asumisratkaisut, jos omistusasuminen ei syystä tai toisesta ole vaihtoehto mutta omaa varallisuuttaan haluaa vuokralla asuessaan kartuttaa. 
 8. Asuntoja tarvitaan aina, ja niistä on ollut paikoin jopa merkittävää pulaa. Asuntosijoittajana ja vuokranantajana on mahdollisuus tarjota jollekin koti ja aidosti hyvää palvelua. 
 9. Asuntomarkkinat ovat keskeinen teema yhteiskunnallisessa keskustelussa. Seuraamalla asuntomarkkinoita tulee samalla seurattua aikaa ja ajankohtaisia asioita. 
 10. Asuntosijoittaminen ei ole rakettitiedettä. Siihen liittyvät olennaiset asiat on mahdollista oppia huolellisella perehtymisellä, vaikka ei olisi rahoitusalan ammattilainen. 

Mitä asuntosijoittaminen vaatii?

Vaikka asuntosijoittaminen ei tosiaan rakettitiedettä olekaan, korostettakoon kuitenkin, että onnistuminen edellyttää työtä. Riskien kartoittaminen, ajan seuraaminen ja esimerkiksi huolelliset laskelmat ovat ensiarvoisen tärkeitä – joskaan nekään eivät poista riskiä kokonaan. Listasimme siis myös, mitä asuntosijoittaminen vaatii:

 • Perehtyminen itse asuntosijoittamiseen. Keskeiset käsitteet, lainalaisuudet ja kokeneempien kokemukset. 
 • Sijoitusstrategian laatiminen. Miltä sijainnilta ostaisit sijoitusasunnon ja miksi? Onko tarkoituksena ostaa asunto ja pitää se vuosikymmenet, vai tavoitteletko kenties nopeita voittoja flippaamalla? 
 • Pääoma. Harva voi ostaa sijoitusasunnon ilman velkavipua, ja omaa pääomaa tarvitaan useimmiten myös lainansaantiin. Laina taas kannattaa neuvotella etukäteen, jotta hyvän asunnon löydyttyä kaupat voi tehdä nopeasti.
 • Huolelliset laskelmat. Selvitä esimerkiksi vuokratuotto (käy kätevästi laskurillamme), kassavirta ja oman pääoman tuotto. Laske, miten esimerkiksi korkotason muuttuminen tai tyhjät kuukaudet vaikuttaisivat sijoituksesi kannattavuuteen ja omaan talouteesi.
 • Selvitystyö. Kohdetta ostaessa tulee selvittää huolellisesti muutama seikka niin kohteeseen ja taloyhtiöön kuin sijaintiin liittyen. Selvitä esimerkiksi alueen muuttovirrat, vuokrataso ja kaavoitustilanne sekä taloyhtiön taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden suunnitelmat. 
 • Uskallus ja aloittaminen.

Onko sopivan kohteen etsiminen ajankohtaista? Liity jäseneksemme, niin kuulet erinomaisista sijoituskohteista ensimmäisten joukossa.

Tilaa Sijoitusoven julkaisut suoraan sähköpostiisi

Älä huoli, emme aio tukkia sähköpostiasi. Sen sijaan saat tiedon uusista sijoitusasunnoista, asuntomarkkinakatsauksista ja muista mielenkiintoisista asuntosijoittamisen aiheista.

Jaa artikkeli:

SEURAA sijoitusovea

Liity sähköpostilistalle

Liittymällä Sijoitusoven sähköpostilistalle, saat maksutta enemmän luettavaa ja tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista ensimmäisten joukossa.

Suosituimmat

Asuntosijoittajan apuna

Asuntosijoittaminen aiheittain

Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat kirjoitukset:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

 • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
 • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja asuntosijoittamisesta
 • Uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

 • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
 • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja sekä uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi