Rekry: Digital Marketing Specialist

6 vinkkiä hyvän kiinteistönvälittäjän löytämiseen

Kuinka löytää hyvä välittäjä

6 vinkkiä hyvän kiinteistönvälittäjän löytämiseen

Olkaamme rehellisiä. Oikeasti hyviä välittäjiä ei sinänsä kiinnosta myydä asuntosijoittajien yksittäisiä asuntoja. Älä käsitä väärin; kyllä kiinnostaa, mutta suuren perheasunnon suurempi komissio kiinnostaa vaan enemmän. Molemmissa on sama työ, mutta toisesta maksetaan moninkertainen palkka. Asuntosijoittajat ovat välityspalkkion suhteen varsin nihilistejä ja ymmärtäähän sen – raha on tärkeää. Eivät toki yhtä nihilistejä kuin itse myyjät, jotka ovat sitten ihan toisen kirjoituksen aihe.

Jos satut tämän kirjoituksen keinoilla löytämään paikkakuntasi kiireisimmän supertähtivälittäjän (hän on aina kiireinen, ei muuten olisi supertähti), häntä kiinnostaa ennen kaikkea se, että pyyntihinta on oikea. Kova, mutta oikea. Ylipyynti on hänen ja sinun ajan haaskausta, eikä sillä päästä pankkiin. Älä tee sitä. Oikealla hinnalla taas päästään kovaan hintaan pankkiin ja hyvä välittäjä käytti aikansa tehokkaasi. Sitten asiaan.

Miten sitten valita hyvä välittäjä sijoitusasunnollesi? Tässä muutamia tapoja, joilla et astu miinaan.

Ollaan taas rehellisiä: isojen ketjujen päivystysnumeroon soittamalla saat arpaonnella kotiisi rivivälittäjän. Parhaat välittäjät eivät vastaa päivystyspuhelimen takana. Pääsääntöisesti he työskentelevät tyytyväisten asiakkaidensa referensseillä ja vanhojen asiakkaidensa hyväksi. Miten sitten löytää tällainen välittäjä myymään sinun sijoitusasuntosi, kun sen aika on? Mainittakoon, että hyvästä välittäjästä kannattaa maksaa. Huonoa taas ei kannata ottaa edes ilmaiseksi. Paras välittäjä laittaa eniten rahaa taskuusi.

1. Kysy referenssejä

Kysy tuttavilta referenssejä. Melkein kaikki tietävät hyvän välittäjän. Soita kymmenelle hyvälle ystävällesi ja kysy, josko he tietäisivät. Suosittelu on kova juttu, sillä myös suosittelijan maine on pelissä. Hän ei voi suositella huonoa välittäjää, sillä hänen maineensa menee.

2. Tutustu paikallisiin välitysliikkeisiin ja niiden välittäjiin

Mene iltalenkille kotikaupunkisi keskustaan. Katso välitysliikkeiden kivijalat kartalta. Etsi sieltä se välittäjä, joka vielä painaa kello yhdeksän aikaan ainoana toimistolla valot päällä. Koputa oveen ja kerro, että täällä olisi toimeksianto.

3. Käy asuntonäytöissä seuraamassa välittäjiä

Kierrä asuntonäyttöjä sillä silmällä, että katsot välittäjiä, et asuntoja. Onko välittäjä niin smooth, että sinun asuntosi kelpaisi hänelle? Muista, että tämä pätee muutenkin. Kun saat suosittelun välittäjästä, käy katsomassa, miten hän käyttäytyy esittelyssä.

4. Hyödynnä sosiaalista mediaa

Hyödynnä paikallista Facebook-ryhmää ja muita sosiaalisen media kanavia. Laita sinne kyselyä, tietääkö joku hyvän välittäjän. Ignoraa itse itsensä julkisesti paljastavat välittäjät. Katso, toistuuko sama nimi monesti kommenteissa. Soita hänelle, joka useasti mainitaan.

5. Googlaa ja tutki

Googlaa välittäjiä. Katso, kenestä on tehty lehtijuttuja ja kuka on voittanut palkintoja. Kuka on myynyt milläkin alueella ja kenellä on hyvä blogi. Jos joku ihminen resonoi tätä kautta, kutsu hänet kylään.

6. Etsi positiivinen välittäjä

Ota auki kiinteistönvälittäjien naamagallerioita. Kyseessä voi olla lehti, Internet-sivu tai näyteikkuna, tai mikä vaan. Etsi sieltä henkilö, joka hymyilee eniten. Etenkin nuorilla usein on motivaatiota ja positiivinen ihminen on itsessään hyvä juttu – ei nirppanokkien kanssa kukaan jaksa bisnestä tehdä.

Tilaa Sijoitusoven julkaisut suoraan sähköpostiisi

Älä huoli, emme aio tukkia sähköpostiasi. Sen sijaan saat tiedon uusista sijoitusasunnoista, asuntomarkkinakatsauksista ja muista mielenkiintoisista asuntosijoittamisen aiheista.

Jaa artikkeli:

SEURAA sijoitusovea

Liity sähköpostilistalle

Liittymällä Sijoitusoven sähköpostilistalle, saat maksutta enemmän luettavaa ja tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista ensimmäisten joukossa.

Suosituimmat

Asuntosijoittajan apuna

Asuntosijoittaminen aiheittain

Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat kirjoitukset:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
  • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja asuntosijoittamisesta
  • Uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
  • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja sekä uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi