Rekry: Digital Marketing Specialist

Vuokrasopimuksen sähköinen allekirjoitus on nykyaikainen ja joustava vaihtoehto

sähköinen allekirjoitus

Vuokrasopimuksen sähköinen allekirjoitus on nykyaikainen ja joustava vaihtoehto

Mahdollisuus allekirjoittaa vuokrasopimus sähköisesti on nostanut arvoaan etenkin koronan aikana, kun moni on pyrkinyt rajoittamaan kontaktejaan oleellisesti. Sähköinen allekirjoitus on nykyaikaa: kukin osapuoli voi allekirjoittaa sopimuksen itselleen sopivana ajankohtana mistä tahansa. Tapaamista yksinomaan sopimuksen allekirjoittamista varten tarvitse erikseen järjestää. 

Mitä etua sähköisestä allekirjoituksesta on, ja miten sähköinen vuokrasopimus käytännössä tehdään?

Sopiminen, hallinnointi ja arkistointi helpottuvat

Moni vuokranantaja tapaa vuokralaisen mielellään ja tarkistaa säännöllisesti asunnon kunnon. Sopimuksen allekirjoittaminen samassa yhteydessä on harvoin mikään ongelma. Kuitenkin esimerkiksi sopimusta jatkettaessa matkustamista tai tulostus-, skannaus- ja postitusrumbaa kaipaa tuskin kukaan. Sähköiset vuokrasopimukset vähentävät myös paperin kulutusta ja ovat näin ollen ympäristöystävällisiä. 

Sähköisen vuokrasopimuksen etuja ovat muun muassa se, että osapuolet voivat perehtyä sopimuksen yksityiskohtiin itselleen sopivana ajankohtana. Sähköinen allekirjoitus lisää joustavuutta muutenkin – usein vuokranantaja ja vuokralainen asuvat esimerkiksi eri paikkakunnilla, ja tapaamista on vaikea järjestää. 

Etenkin useita asuntoja omistavan ja hallinnoivan asuntosijoittajan näkökulmasta sähköinen allekirjoitus voi helpottaa asuntojen hallinnointia. Usein palveluun, jonka kautta sopimus allekirjoitetaan, voi arkistoida vuokrasopimukset. Sopimukset pysyvät tallessa, eivätkä ne häviä tai tuhoudu esimerkiksi kuljetuksen yhteydessä. Tarvittaessa sopimuksiin voi myös palata jälkeenpäin, kun ne arkistoidaan järjestelmään.

Sähköinen vuokrasopimus on juridisesti pitävä

Sähköistä allekirjoitusta tarjoavia palveluja on useita, kuten esimerkiksi Visma Sign. Käytännössä sopimuksen laatija toimittaa lopullisen sopimuksen vuokralaisen allekirjoitettavaksi. Kun kaikki osapuolet ovat tutustuneet sopimukseen ja allekirjoittaneet sen, osapuolet saavat allekirjoitetun version esimerkiksi tulostusta tai tallennusta varten. 

Sähköinen vuokrasopimus on kirjallinen sopimus ja juridisesti pitävä, aivan kuten perinteisesti allekirjoitettu vuokrasopimus. Sähköisesti allekirjoitettu vuokrasopimus ei itsessään eroa perinteisestä vuokrasopimuksesta mitenkään. Vahva tunnistautuminen takaa sen, että allekirjoitushetki ja allekirjoittajan henkilöllisyys on todettavissa kiistattomasti. Allekirjoituksen väärentämisen riski on näin ollen hyvin pieni. 

Sähköisesti allekirjoitettu vuokrasopimus on pätevä myös esimerkiksi asumistukea haettaessa. KELAn etuusohjeiden mukaan sähköinen allekirjoitus toimii vuokrasopimuksen hyväksymisen merkkinä aivan kuten perinteinen allekirjoitus. 

Lue vuokrasopimuksista lisää! Tässä artikkelissa listattuna sopimuksen 10 tärkeintä kohtaa ja tässä listattuna sopimusten yleisimmät virheet.

Tilaa Sijoitusoven julkaisut suoraan sähköpostiisi

Älä huoli, emme aio tukkia sähköpostiasi. Sen sijaan saat tiedon uusista sijoitusasunnoista, asuntomarkkinakatsauksista ja muista mielenkiintoisista asuntosijoittamisen aiheista.

Jaa artikkeli:

SEURAA sijoitusovea

Liity sähköpostilistalle

Liittymällä Sijoitusoven sähköpostilistalle, saat maksutta enemmän luettavaa ja tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista ensimmäisten joukossa.

Suosituimmat

Asuntosijoittajan apuna

Asuntosijoittaminen aiheittain

Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat kirjoitukset:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
  • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja asuntosijoittamisesta
  • Uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
  • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja sekä uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi