Nyt myynnissä sijoitusasuntoja Hämeenlinnasta

Miten taloyhtiöissä voidaan varautua kustannusten nousuun?

taloyhtiöiden kustannusten nousu

Miten taloyhtiöissä voidaan varautua kustannusten nousuun?

Inflaatio iskee myös taloyhtiöiden kustannuksiin, etenkin energian hinnan noustessa. Miten taloyhtiöissä voidaan varautua kustannusten nousuun ja miten niitä voidaan yrittää hillitä? Asiantuntijat Timo Metsola, Jouni Vihmo ja Sakari Rokkanen summaavat keinoja.

Katso vastaukset videolta tai lue tiivistelmä videon alta.

Pelkän energian säästämisen nimissä ei kannata alkaa remontoimaan taloyhtiössä, mutta jos edessä on jokin isompi remontti, kannattaa energianäkökulma ottaa ehdottomasti tarkasteluun. Jos esimerkiksi taloyhtiössä ollaan lähiaikoina ollaan vaihtamassa ikkunoita, kannattaa panostaa tiiviisiin ikkunoihin. Välittömiä säästöjä saattaa saada aikaiseksi kilpailuttamalla sähkösopimus. Lisäksi asiantuntijat nostavat hyvänä keinona huonelämpötilan laskemisen muutamalla asteella. Lämmitys on yleensä suurin energiankuluttaja, joten lämpötilaa laskemalla saadaan säästöjä aikaiseksi. Yksimielisiä asiantuntijat ovat myös siitä, että kustannukset tulevat nousemaan joka tapauksessa, eikä edes parhailla säästötoimenpiteillä voida sitä täysin välttää.

Liity sähköpostilistalle

Liittymällä Sijoitusoven sähköpostilistalle, pysyt ajan tasalla uusimmista katsauksista, oppaista ja työkaluista. Mikäli olet jo Sijoitusoven jäsen, sinun ei tarvitse erikseen liittyä sähköpostilistalle.

Jaa artikkeli:

SEURAA sijoitusovea

Liity jäseneksi

Liittymällä Sijoitusoven jäseneksi, saat maksutta enemmän luettavaa ja tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista ensimmäisten joukossa.

Suosituimmat

Asuntosijoittajan apuna

Asuntosijoittaminen aiheittain

Tule Sijoitusoven jäseneksi ja saat: