Nyt myynnissä sijoitusasuntoja Hämeenlinnasta

Mitä asuntokaupan volyymin tilastot kertovat asuntosijoittajalle?

asuntokaupan volyymi tilastot

Mitä asuntokaupan volyymin tilastot kertovat asuntosijoittajalle?

Kiinteistövälitysalan Keskusliitto julkaisee tilastoja toteutuneiden asuntokauppojen määristä. Esimerkiksi heinäkuussa 2022 kauppoja tehtiin 14,2% vähemmän kuin viiden vuoden keskiarvo. Yhden kuukauden tapahtumien perusteella ei vielä kannata tehdä kauaskantoisia päätelmiä, mutta asuntosijoittajan kannattaa kiinnittää heinäkuun lukuihin huomiota ja tarkastella elo-, syys- ja lokakuun toteutuneita kauppamääriä. Kysyimme Sijoitusoven asuntomarkkinakatsauksen paneelikeskustelussa, mitä asuntokaupan volyymin tilastot kertovat asuntosijoittajalle.

Katso Sakari Rokkasen ja Jouni Vihmon vastaukset videolta tai lue tiivistelmä videon alta.

Miksi asuntokaupan volyymia kannattaa seurata?

https://youtu.be/pmIElysAeB8

Asuntokaupan volyymi ennakoi hintakehitystä. Vuosi 2021 oli asuntokaupassa ennätysvuosi ja kauppoja tehtiin paljon. Se heijastui myös hintoihin, jotka nousivat paikoin ennätyksellisen paljon. Kun taas kauppa hidastuu, seuraavat hinnat jollain aikavälillä perässä. Ensin hintakehitys pysähtyy ja saattaa painua jopa negatiiviseksi. Etenkin uusien asuntojen kauppa on hyvä ennakoiva indikaattori, ja tänä vuonna ollaankin nähty tukevia pudotuksia uusien asuntojen kaupassa. Toki on syytä muistaa, että tämän vuoden lukuja verrataan edellisvuoteen, joka oli kauppamääriltään ennätyksellisen vilkas.

Liity sähköpostilistalle

Liittymällä Sijoitusoven sähköpostilistalle, pysyt ajan tasalla uusimmista katsauksista, oppaista ja työkaluista. Mikäli olet jo Sijoitusoven jäsen, sinun ei tarvitse erikseen liittyä sähköpostilistalle.

Jaa artikkeli:

SEURAA sijoitusovea

Liity jäseneksi

Liittymällä Sijoitusoven jäseneksi, saat maksutta enemmän luettavaa ja tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista ensimmäisten joukossa.

Suosituimmat

Asuntosijoittajan apuna

Asuntosijoittaminen aiheittain

Tule Sijoitusoven jäseneksi ja saat: