Nyt myynnissä sijoitusasuntoja Hämeenlinnasta

Voiko asunnoilla suojautua inflaatiota vastaan?

voiko asunnoilla suojautua inflaatiota vastaan

Voiko asunnoilla suojautua inflaatiota vastaan?

Yleensä korkean inflaation aikaan kiinteistöjä ja asuntoja on pidetty eräänlaisena turvasatamana. Historiallisesti tarkasteltuna kiinteistöt ovat säilyttäneet arvonsa hyvin myös vaihtelevissa talousolosuhteissa, joten voisi ajatella, että inflaation syödessä käteisen ostovoimaa, kannattaisi varat sijoittaa kiinteään omaisuuteen asuntoihin ja kiinteistöihin. Voiko asunnoilla suojautua inflaatiota vastaan edelleen vuonna 2022?

Tätä kysyimme asiantuntijoilta Sijoitusoven asuntomarkkinakatsauksessa. Katso koko vastaus videolta tai lue tiivistelmä videon alta.

Voiko asunnoilla suojautua inflaatiota vastaan?

Asiantuntijoiden mukaan sijoittamisen perustarina ei ole sinänsä muuttunut mihinkään. Historiallisesti kiinteistöt ja asunnot ovat olleet hyvä suoja inflaatiota vastaan. He haluavat kuitenkin huomauttaa, että nyt, alkusyksystä 2022 puhutaan jopa stagflaatiosta, mikä on tottakai toinen tilanne. Vaikka kukaan asiantuntijoista ei halua lausua varmoja ennusteita tulevasta, ovat he yksimielisiä siitä, että perusfundamentti tuskin silti on muuttunut. Kautta historian kiinteistösijoittajat ovat pärjänneet, vaikka korkean inflaation lisäksi on ollut korkeat korot. Nyt eletään edelleen matalien korkojen aikaa, vaikka nousua ollaankin nähty. Asiantuntijat luottavat siihen, että kiinteistö- ja asuntosijoittaminen kannattaa jatkossakin, kunhan suunnitelma on selkeä ja tarpeeksi pitkällä tähtäimellä toteutettu, sekä talouden suhdannevaihteluihin on varauduttu.

Liity sähköpostilistalle

Liittymällä Sijoitusoven sähköpostilistalle, pysyt ajan tasalla uusimmista katsauksista, oppaista ja työkaluista. Mikäli olet jo Sijoitusoven jäsen, sinun ei tarvitse erikseen liittyä sähköpostilistalle.

Jaa artikkeli:

SEURAA sijoitusovea

Liity jäseneksi

Liittymällä Sijoitusoven jäseneksi, saat maksutta enemmän luettavaa ja tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista ensimmäisten joukossa.

Suosituimmat

Asuntosijoittajan apuna

Asuntosijoittaminen aiheittain

Tule Sijoitusoven jäseneksi ja saat: