hyvä vuokrailmoitus

Millainen on hyvä vuokrailmoitus?

Vuokrailmoitus on asuntosijoittajan keino markkinoida omaa sijoitusasuntoaan vuokralaiskandidaateille. Tyypillisesti hyvä ilmoitus houkuttelee hyviä vuokralaisia, kun taas kehnolla ilmoituksella saat todennäköisesti yhteydenottoja vähemmän potentiaalisilta vuokralaisilta. On siis tärkeää tehdä vuokrailmoitus, jonka avulla asuntoa vailla olevat potentiaaliset vuokralaiset kiinnostuvat juuri sinun sijoitusasunnostasi. Mutta millainen sitten on hyvä vuokrailmoitus? Tässä muutamia asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota vuokrailmoitusta laatiessa ja julkaistaessa.

1. Muista mainita kaikki tärkeimmät tiedot

Mainitse ilmoituksessa selkeästi asunnon tyyppi, koko, kunto ja tarkempi sijainti (esimerkiksi kadunnimi tai vähintään kaupunginosa). Mikäli asunnossa on arvostettuja ekstroja, kuten sauna, parveke tai autopaikka, kannattaa ne ehdottomasti mainita. Voit ilmoituksessa kuvailla vielä tarkemmin asuntoa ja taloyhtiötä, jotta asunnosta ja sen ominaisuuksista saa paremman käsityksen. Monet toiselta paikkakunnalta muuttavat lukevat varmasti mielellään myös tietoja lähialueen palveluista sekä liikenneyhteyksistä. Lisäksi kannattaa mainita jo vuokrailmoituksessa, mikäli tupakointi ja lemmikkieläinten pito on kielletty.

Muista kirjata ilmoitukseen myös vuokrasopimukseen liittyviä tärkeimpiä asioita. Etenkin asunnon vapautumisen päivämäärä sekä vuokrasopimuksen kesto ovat oleellisia tietoja, joiden avulla vuokralainen voi arvioida, sopiiko asunto hänelle. On myös hyvä mainita, kuinka suuri vakuus vuokralaisen on toimitettava. Lisäksi on hyvä mainita ilmoituksessa luottotietojen tarkastamisesta.

2. Liitä ilmoitukseen hyvät kuvat ja pohjapiirros

Sanonta ”yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa” sopii mainiosti tähänkin yhteyteen, sillä vuokrailmoitus on yksinkertaisesti tehokkaampi ja informatiivisempi kuvien kera. Muista myös, että mitä hyvälaatuisemmat ja selkeämmät kuvat ilmoituksessasi on, sen parempi. Mikäli kuvia ei ole mahdollista liittää ilmoitukseen, voit laittaa ilmoitukseen tiedon, että kuvia voi pyytää sähköpostitse.

Jos sinulla on asunnosta pohjapiirros, se kannattaa myös lisätä ilmoituksen. Vuokralaiselle selviää pohjapiirroksesta paljon paremmin huoneiston soveltuvuus omaan käyttöön, sillä hyvistä kuvistakaan ei aina täysin hahmota asunnon tilasuunnittelua.

3. Ilmoita yhteystiedot, joihin saa yhteyttä

Päätä ensin, miten haluat vuokralaiskandidaattien ottavan sinuun yhteyttä. Jotkut asuntosijoittajat haluavat ensin vuokralaisten perustietoja sähköpostitse, kun taas toiset mieluummin puhuvat vuokralaisten kanssa puhelimessa ennen näyttöä. Kumpaan ikinä päädytkään, pidä huoli, että olet tavoitettavissa kyseisestä numerosta tai sähköpostiosoitteesta. Muista myös vastata vuokralaisten kyselyihin mahdollisimman pian, myös silloin, jos päätät olla pyytämättä heitä näytöille.

4. Julkaise ilmoitus hyvissä ajoin useammassa eri paikassa

Vuokrailmoitus kannattaa laatia ja julkaista heti, kun tiedät asunnon tyhjenevän. Kuten vuokralaisen valintaan keskittyvässä artikkelissa mainitsimme, nettisivustoja, joilla voi ilmoittaa omasta sijoitusasunnostaan on useita. Oivia ilmoituspaikkoja ovat muun muassa Vuokraovi.comOikotie.fiTori.fiNettimarkkina.com sekä Asunnonvuokraus.com, mutta lisäksi useissa opiskelijakaupungeissa on oma palstansa, joilla voi hakea opiskelevaa vuokralaista (esim. Jyväskylän yliopiston opiskelijoiden tori-palstalla tai Opiskelijan Tampere-sivustolla).

Toinen hyvä keino on hyödyntää sosiaalista mediaa. Esimerkiksi Facebookissa monen kaupungin asukkaat ovat perustaneet ryhmiä, joihin vuokranantajat voivat laittaa vuokrailmoituksiaan tai vuokralaiset voivat ilmoittaa etsivänsä asuntoa (esim. Vuokra-asunnot Kuopio, Vuokra-asunnot Oulu, jne.). Lisäksi voit toki julkaista omassa sosiaalisessa mediassasi ilmoituksen vapaasta asunnosta.

5. Tarkista oikeinkirjoitus

Samalla tavalla kuin itse arvoit vuokralaisilta tulevia viestejä, vuokralaiset arvioivat sinun ilmoitustasi. Mikäli ilmoituksessasi on paljon kirjoitusvirheitä tai lauseet ovat epäselviä, et anna itsestäsi parasta mahdollista kuvaa vuokranantajana. Kirjoita siis selkeitä lauseita ilman lyhenteitä ja tarkista ilmoituksen oikeinkirjoitus ennen julkaisua.

Jaa:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Viisastuminen jatkuu somessa

Ilmoittaudu jäseneksi

Liittymällä Sijoitusoven jäseneksi, saat maksutta enemmän luettavaa ja tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista ensimmäisten joukossa.

Suosituimmat

Asuntosijoittajan apuna

Asuntosijoittaminen aiheittain