Uutta: Asuntosijoittajan kaupunkioppaat 2023

Kannattaako asunnon virtuaalistailaus?

asunnon virtuaalistailaus

Kannattaako asunnon virtuaalistailaus?

Virtuaalistailattuja kuvia käytetään kasvavassa määrin sekä asuntojen vuokra- että myynti-ilmoituksissa, joskin jälkimmäinen näistä on yleisempää. Asunnon digitaalinen stailaus on nopeasti suosiotaan kasvattanut edullinen ja helppo vaihtoehto perinteiselle stailaukselle ja kiristyneessä vuokramarkkinatilanteessa erinomainen keino erottautua joukosta.

Mitä asunnon virtuaalistailaus tarkoittaa?

Asunnon virtuaalistailaus tarkoittaa asunnon sisustamista digitaalisilla elementeillä, lisäämällä asunnosta otettuihin kuviin huonekaluja ja sisustustuotteita. Yleisin tapa on lisätä elementit tyhjästä asunnosta otettuihin kuviin, mutta virtuaalistailausta voi toteuttaa myös kalustetun asunnon kuviin. Kalustetuista kuvista voidaan esimerkiksi poistaa huonekaluja ja tavaroita, joita on fyysisesti hankala liikutella, tai sisustus voidaan viimeistellä lisäämällä kuviin elementtejä.

Etenkin asuntojen myynnissä käytetään monesti stailaajaa / sisustajaa. Virtuaalistailaus on nopeampi, helpompi ja edullisempi vaihtoehto. Toki huonekalut eivät ole silloin paikallaan asuntonäytöissä.

Mitä hyötyä on asunnon sisustamisesta virtuaalisesti?

Virtuaalisisustuksen tarkoituksena on auttaa asunnon ostajaa / vuokraajaa hahmottamaan tila paremmin. Digitaalisesti lisätyt huonekalut ovat mittasuhteiltaan todellisen kokoiset, joten niiden avulla on helpompi pohtia, mahtuuko oma sohva olohuoneeseen tai saako asuntoon 6-hengen ruokapöydän.

Lisäksi laadukkaat kuvat helpottavat sekä asunnon vuokrausta että myyntiä ja saattavat lyhentää myynti- ja vuokrausaikaa merkittävästi.

Virtuaalisesti stailattujen kuvien ei ole tarkoitus johtaa harhaan tai antaa asunnosta vääränlaista kuvaa. Mutta toisinaan mahdollisuuksien visualisoiminen auttaa ostajaa / vuokraajaa hahmottamaan asunnon potentiaalin. Osa palveluntarjoajista tekee jopa virtuaaliremontteja, joiden avulla on helppo ja edullinen näyttää, mihin kaikkeen asunto taipuu. Digiremonttien kanssa tulee kuitenkin olla tarkkana. Kuviin tehdyt muutokset tulee olla sellaisia, jotka voi myös todellisuudessa toteuttaa. Esimerkiksi kuvista ei kannata poistaa kantavaa väliseinää, jota ei tosiasiassa saa purkaa.

Näin hyödynnät virtuaalistailausta

Aloita yhden kuvan virtuaalistailauksesta. Valitse tähän asunnon ns. pääkuva, jossa näkyy asunnon parhaat puolet ja paljon avaraa tilaa. Tämä voi olla esimerkiksi näkymä olohuoneesta tai muusta oleskelutilasta.

Lisää ilmoitukseen aina myös muokkaamaton kuva. Näin ostaja / vuokraaja pääsee heti arvioimaan tilan myös ilman kalusteita ja harhaanjohtamisen riski poistuu.

Palveluntarjoajia on monia, kuten digistailaus.fi, linear.fi ja visign.fi. Kokeilemaan pääset edullisesti, yhden kuvan digistailaus maksaa noin 40-90 euroa.

Tilaa Sijoitusoven julkaisut suoraan sähköpostiisi

Älä huoli, emme aio tukkia sähköpostiasi. Sen sijaan saat tiedon uusista sijoitusasunnoista, asuntomarkkinakatsauksista ja muista mielenkiintoisista asuntosijoittamisen aiheista.

Jaa artikkeli:

SEURAA sijoitusovea

Liity sähköpostilistalle

Liittymällä Sijoitusoven sähköpostilistalle, saat maksutta enemmän luettavaa ja tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista ensimmäisten joukossa.

Suosituimmat

Asuntosijoittajan apuna

Asuntosijoittaminen aiheittain

Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat kirjoitukset:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
  • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja asuntosijoittamisesta
  • Uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
  • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja sekä uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi