Uutta: Asuntosijoittajan kaupunkioppaat 2023

Markus Myllymäki – parikymppisestä grynderistä pörssin nuorimmaksi toimitusjohtajaksi

Markus Myllymäki – parikymppisestä grynderistä pörssin nuorimmaksi toimitusjohtajaksi

Markus Myllymäki on Toivo Groupin toimitusjohtaja ja pörssin toimitusjohtajista nuorin. Hän aloitti yrittämisen 11-vuotiaana ja gryndasi ensimmäisen rivitalokohteensa parikymppisenä. Kiinteistöalalla menestynyt yrittäjä ja asuntosijoittaja näkee kuitenkin, että menestys on tullut hyvien lähtökohtien seurauksena: ehjä perhe, yrittämisen esimerkki ja lapsuudenkodista saatu rohkaisu ovat kantaneet nykyiseen pisteeseen.

“Koen olevani enemmän kauppias kuin liikemies”

Raahelaisen Myllymäen yrittäjätarina alkoi reilu kymmenvuotiaana, kun hän myi saunavihtoja ja hierontalaitteita ovelta ovelle. Myöhemmin myyntituote vaihtui munkkikahveihin isän rautakaupan pihalla. Nykyään kauppaa tehdään asunnoista ja kiinteistöistä, mutta kauppiaan asenne on säilynyt samana.

“Koen olevani enemmän kauppias kuin liikemies: riippumatta siitä, mitä asiakas minulta ostaa, kyse on samanlaisesta luottamuksen osoituksesta. Se luottamus pitää ansaita joka ikinen kerta. Siksi asiakas on ainoa syy, jonka vuoksi liiketoimintamme on olemassa”, Myllymäki pohtii.

Parikymppisenä Myllymäki gryndasi ensimmäisen rivitalokohteensa. 13 asunnon kohde valmistui Raaheen ja meni pienistä haasteista huolimatta putkeen. Projektista Myllymäelle jäi mukava kate, verojen jälkeen 65 000 euroa, jonka turvin hän muun muassa osti ensimmäisen sijoitusasuntonsa. Asunto on hänellä edelleen. 

“Ensimmäinen sijoitusasuntoni on ollut hyvä sijoitus ja muistuttaa itseäni korkoa korolle -ilmiöstä. Toisen kolmasosan rivitalon tuotoista pistin säästöön pahan päivän varalle. Viimeisen kolmanneksen sijoitin kultalouhintayhtiöön, ja yhtiön mennessä konkurssiin menetin kolmasosan omaisuudestani. Se oli hyvä opetus: minun on vaikea antaa omaisuuttani muiden käsiin, ja haluan itse vaikuttaa omaisuuteni tuottokehitykseen.”

Nuorelle matemaatikolle oli kysyntää kiinteistöalalla

Kiinteistöala on tullut Myllymäelle tutuksi jo kotoa: isä Asko Myllymäki oli alalla, ja myöhemmin poika seurasi perässä Lehto Groupille. Varsinaista suunnitelmaa päätyä nimenomaan kiinteistöalalle Myllymäellä ei kuitenkaan vielä nuorena ollut, ja hän päätyikin opiskelemaan kauppatieteitä Vaasan yliopistoon.

“Koulussa kuitenkin ymmärsin, että Suomessa on vain muutama ala, jolla oikeasti voi vaurastua. Nopeasti koin niistä kiinteistöalan itselleni mielekkääksi”, Myllymäki toteaa.

Vuonna 2012 Myllymäki alkoi vetää Lehto Groupin asuntoliiketoiminnan kaupallisia osia. Hänen aloittaessaan Lehto oli vielä pieni toimija, mutta vuoteen 2017 mennessä yritys oli noussut alalla Suomen toiseksi suurimmaksi toimijaksi ja pörssiyhtiöksi. Tässä kasvutarinassa osallisena oleminen toi Myllymäelle paitsi vaurautta myös olennaista kokemusta ja osaamista.

“Sain nuorena olla rakentamassa kyseistä tulosyksikköä huipputyyppien kanssa. Huomasin, että alalla nuorelle matemaatikolle löytyy kysyntää ja tilaa.” 

Myllymäen mukaan Suomessa ollaan edelläkävijöitä monessa asiassa, mutta kiinteistöalalla on paljon kehitettävää. Asuminen muuttuu niin muualla maailmassa kuin Suomessa, ja monille luoville ratkaisuille on kysyntää. Tämän ajatuksen seurauksena syntyi Toivo, vuonna 2021 pörssiin listautunut yritys, jota Myllymäki johtaa.

Menestykseen ovat johtaneet hyvät lähtökohdat ja oma asenne

Myllymäen on tuonut tähän pisteeseen paitsi esimerkki myös asenne sekä kotoa tullut tuki ja kannustus. Kun hän parikymppisenä seisoi Raahessa rivitalokohteen tontin laidalla, hän ymmärsi, että yksin ei edes kannata yrittää.

“Minulla oli isän takaama laina ja ymmärrystä vain vähän. Strategiani oli etsiä itseäni fiksumpi ihminen: sitä kautta opin, miten mikäkin vaihe kannattaa tehdä. Tämä asenne on kantanut minua myöhemminkin: sen sijaan, että muita arvostelee heidän menestyksestään kannattaa miettiä, mitä heiltä voisi oppia, ”, Myllymäki kertoo.

Myllymäki ei yritä uskotella, että olisi menestynyt ja päässyt tähän pisteeseen yksin omasta ansiostaan. Hän korostaa lähtökohtien merkitystä: isän takaaman luoton lisäksi ehjä perhe, kodin hyvä arvomaailma ja “bisneksen pihaleikit” ovat olleet ratkaisevassa asemassa. Kun Myllymäeltä kysyy, onko kauppatieteen opinnoista ollut hyötyä, hän jää pohtimaan asiaa.

“Totta kai opinnot ovat auttaneet ajattelemaan monipuolisesti ja moniuloitteisesti, ja kansantaloustieteen kurssit opettivat varmasti paljon. Kuitenkin uskon, että varsinaisesti kiinteistöalalle olen enemmän saanut oppia käytännön tekemisestä ja esimerkin kautta.” 

Markus Myllymäki on Sijoitusovi Podcastin vieraana toisella tuotantokaudella jaksossa 2. Mihin yrittäjä arjessaan panostaa ja mistä pihistää, entä mitä vinkkejä hän antaa asuntosijoittajille? Jakso julkaistaan 17.2. YouTubessa ja Spotifyssa!

Tilaa Sijoitusoven julkaisut suoraan sähköpostiisi

Älä huoli, emme aio tukkia sähköpostiasi. Sen sijaan saat tiedon uusista sijoitusasunnoista, asuntomarkkinakatsauksista ja muista mielenkiintoisista asuntosijoittamisen aiheista.

Jaa artikkeli:

SEURAA sijoitusovea

Liity sähköpostilistalle

Liittymällä Sijoitusoven sähköpostilistalle, saat maksutta enemmän luettavaa ja tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista ensimmäisten joukossa.

Suosituimmat

Asuntosijoittajan apuna

Asuntosijoittaminen aiheittain

Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat kirjoitukset:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
  • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja asuntosijoittamisesta
  • Uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
  • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja sekä uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi