Rekry: Digital Marketing Specialist

Joonatan Voltti – kulkurista lyhytvuokrauksen asiantuntijaksi

voltti

Joonatan Voltti – kulkurista lyhytvuokrauksen asiantuntijaksi

Joonatan Voltti kyllästyi kaupunkielämään, laittoi asuntonsa vuokralle ja muutti luonnon rauhaan Kirkkonummelle. Luonnonrauhassa kasvoi ajatus elämäntyylistä, joka ei olisi sidonnainen paikkaan. Voltti ja hänen vaimonsa myivät omaisuutensa ja pakkasivat tarvittavan kahteen pahvilaatikkoon ja laatikot auton peräkonttiin. 

“Kokeilimme, miltä kulkurimainen elämä tuntuisi. Meillä oli vapaus mennä minne haluamme ja tehdä mitä haluamme.”

Joonatan Voltti on sekä kokeillut asunnottoman elämää että tienannut omalla asunnollaan tuhansia euroja ekstraa – hän on siis totisesti ravistellut perinteisiä ja totuttuja asumisen malleja. Voltti vieraili podcastissamme ja jakoi omia kokemuksiaan ja vinkkejään. Juontajana on tuttuun tapaan Anna Perho – tässä tiivistelmä heidän keskustelustaan. 

“Totesimme, että tämähän on fiksu konsepti”

Voltti kokeili itse Airbnb-majoitusta ensimmäisen kerran Pariisissa vuonna 2013. Hotellit olivat hintavia, ja parin korttelin päästä Eiffel-tornista löytyi mukava majoituskohde. Voltti ja hänen vaimonsa olivat vaikuttuneita:

“Totesimme, että tämähän on fiksu konsepti. Joku saa hieman lisätuloja, ja me saadaan hyvä majapaikka hyvältä sijainnilta.”

Palvelu jännitti Volttia alkuun, niin kuin kaikki uusi usein jännittää. Aikaisemmat arvostelut majoituskohteesta ja majoittajasta loivat kuitenkin luottamusta. Voltin kokemuksen mukaan yksi onnistunut kokemus toi luottamusta siihen, että homma toimii jatkossakin. Positiivisen kokemuksen seurauksena hän päätyi kokeilemaan lyhytvuokrauksen tarjoamista itsekin.

Voltti pitää tärkeimpänä luottamuksen rakentamista

Käytännössä Airbnb-toiminnan aloittaminen on mahdollista lähes kenelle tahansa. Riittää, että on tila, joka toimii majoittamiseen. Tila voi olla mökki, piharakennus tai vaikka vierashuone, eikä vuokrattavaa tilaa tarvitse itse omistaa. 

Voltin mukaan onnistumisessa tärkeintä on luottamuksen rakentaminen. Tähän kannustaa ja panostaa myös Airbnb – luottamus on koko liiketoiminnan perusta. Voltin vinkkejä luottamuksen rakentamiseen ovat muun muassa keskinäiset arvostelut. 

“Vaadin itse aina vahvistetun henkilöllisyystodistuksen, eikä se ole ollut vierailleni mikään ongelma. Mielestäni kannattaa myös panostaa hyvään viestintään ja hyviin ohjeistuksiin. Airbnb tarjoaa majoittajille maksutta majoitustakuun siltä varalta, jos jotain kuitenkin sattuu”, Voltti ohjeistaa.

Onnistuminen vaatii työtä, mutta ulkoistaminenkin on vaihtoehto

Voltti korostaa sitä, että onnistuminen vaatii monia pieniä tekoja. Perusasioiden tulee olla kunnossa: vuokrailmoituksessa täytyy olla hyvät ja kattavat kuvat, ja vuokrattavasta kohteesta tulee löytyä suolaa, pippuria ja saippuaa. Kokonaisuuden tulee olla yhtenäinen ja harmoninen. “Ylimääräisillä” asioilla luodaan kirsikkaa kakun päälle ja ehkä erotutaan joukosta.

Aikaa lyhytvuokraukseen täytyy varata, sillä ilmainen lounas se ei ole. Vuokrattava kohde pitää siivota vieraiden jälkeen ja liinavaatteet täytyy pyykätä. Viestintäänkin menee aikaa, joskin siihen konkari vinkkaa valmiit viestipohjat ja automatisoidun viestinnän.  

“Jos tuntuu, että aikaa ei ole mutta tila on tyhjillään, toimenpiteitä voi myös ulkoistaa. Pienikin lisätulo on enemmän kuin ei mitään”, Voltti huomauttaa.

Onko korona uhka vai mahdollisuus? 

Korona vei useilta matkailualan yrittäjiltä elinkeinon. Ihmiset lakkasivat matkustamasta, eikä turisteja ole näkynyt. Miten kävi lyhytvuokraajien? 

“Ihmisten tarve matkustaa ei ole hävinnyt minnekään. Lentämisen sijaan nyt on matkustettu autolla esimerkiksi luontokohteisiin ja mökkipaikkakunnille. Airbnb toimii tässä erittäin hyvin”, Voltti kertoo. 

“Markkina muuttuu, ja pitkässä juoksussa tämä kaikki sataa Airbnb:n kaltaisten lyhytvuokrauspalvelujen laariin. Hotelleilla on vaikeampaa.”

Mihin Voltti itse sijoittaisi, jos etsisi nyt sopivaa sijoituskohdetta lyhtyvuokraukseen? Kuuntele tai katso podcastimme! Voltti on koonnut oppinsa myös kirjaksi ‘Airbnb – ansaitse asunnollasi’. Sijoitusovi suosittelee!

Tilaa Sijoitusoven julkaisut suoraan sähköpostiisi

Älä huoli, emme aio tukkia sähköpostiasi. Sen sijaan saat tiedon uusista sijoitusasunnoista, asuntomarkkinakatsauksista ja muista mielenkiintoisista asuntosijoittamisen aiheista.

Jaa artikkeli:

SEURAA sijoitusovea

Liity sähköpostilistalle

Liittymällä Sijoitusoven sähköpostilistalle, saat maksutta enemmän luettavaa ja tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista ensimmäisten joukossa.

Suosituimmat

Asuntosijoittajan apuna

Asuntosijoittaminen aiheittain

Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat kirjoitukset:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
  • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja asuntosijoittamisesta
  • Uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
  • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja sekä uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi