Rekry: Digital Marketing Specialist

Asunto ei mene vuokralle – mitä voi tehdä?

Asunto ei mene vuokralle – mitä voi tehdä?

Loppukesä ja alkusyksy ovat yleensä asuntojen vuokrauksen sesonkia, minkä vuoksi vuoden muina aikoina voi olla vaikeaa saada asuntoa vuokralle. Lisäksi asuntosijoittamisen suosio sekä vuokra-asuntojen tarjonta ovat viime vuosina monissa kaupungeissa lisääntyneet, minkä vuoksi kilpailu hyvistä vuokralaisista kovenee.

Välillä vuokraus siis takkuaa, joten listasimme viisi apua sijoitusasunnon vuokraukseen, kun halukkaita vuokralaisia ei meinaa löytyä. Vuokrauksen vaikeudet voivat luonnollisesti johtua useastakin syystä, joten alla olevista vinkeistä kannattaa poimia ne omaan tilanteeseen sopivat.

1. Hio vuokrailmoitus kuntoon

Perusteellinen ja puoleensavetävä vuokrailmoitus on sijoitusasunnon vuokrauksessa kaiken a ja o. Useimmat ihmiset katsovat ensimmäisenä asunnon kuvat, joten niihin on syytä panostaa. Jos et itse osaa ottaa kuvia tai sinulla ei ole hyvää kameraa, voit pyytää valokuvaajaa ottamaan asunnosta laadukkaat ja siistit kuvat. Lisää ilmoitukseen myös asunnon pohjakuva, mikäli sellainen löytyy.

Toiseksi, selkeä ja hyvin kirjoitettu esittelyteksti on ehdottoman tärkeä. Kuvaile tarkkaan, mutta ytimekkäästi asunnon kunto, varustelu, liikenneyhteydet ja alueen palvelut. Muista, että asunto ei ole vuokralaiselle pelkkä asunto – se on hänelle mahdollisesti tuleva koti. Kuvien ja esittelytekstin avulla voit luoda potentiaalisille vuokralaisille mielikuvan siitä, millainen koti juuri sinun sijoitusasuntosi voi olla. Ole kuitenkin rehellinen, sillä kaunistelut paljastuvat kyllä ennen pitkää.

2. Hyödynnä useita ilmoituspaikkoja

Laadi ilmoitus useammalle eri verkkosivulle ja jaa ilmoitus sosiaalisessa mediassa. Mitä useampi potentiaalinen vuokralainen ilmoituksesi näkee, sitä todennäköisemmin löydät vuokralaisen.

Toimivia ilmoituspaikkoja ovat muun muassa Vuokraovi.comOikotie.fiTori.fiNettimarkkina.com sekä Asunnonvuokraus.com. Lisäksi useissa opiskelijakaupungeissa löytyy oma sivusto, joilla voi hakea opiskelevaa vuokralaista (esim. Jyväskylän yliopiston opiskelijoiden tori-palstalla tai Opiskelijan Tampere-sivustolla).

Sosiaalisen median kanavista esimerkiksi Facebook on hyvä vuokrailmoitusten jakamiseen. Voit hyödyntää ryhmiä, joihin vuokranantajat voivat laittaa vuokrailmoituksiaan tai vuokralaiset voivat ilmoittaa etsivänsä asuntoa (esim. Vuokra-asunnot KuopioVuokra-asunnot Oulu). Voit jakaa ilmoitusta myös omien profiiliesi kautta kanavissa, joita käytät.

Tässä kohtaa kannattaa miettiä myös sitä minkälaista vuokralaista haet ja kenelle sijoitusasuntosi parhaiten sopii. Jos vuokraat asuntoasi ensisijaisesti opiskelijalle, on järkevää hyödyntää opiskelijasivustoja ja sosiaalista mediaa, mutta jos etsit seniorivuokralaista, voi perinteisemmät sivustot olla parempi vaihtoehto.

3. Alenna vuokraa

Tämä voi olla monelle sijoittajalle epämiellyttävä keino, mutta tarjonnan kasvaessa vuokran laskeminen voi olla väistämätöntä. Lisäksi on hyvä ottaa huomioon, että matalammalla vuokralla voit saada pitkäaikaisen vuokralaisen ja välttää tyhjiä kuukausia. Kysy siis itseltäsi, oletko valmis odottamaan kuukauden tai jopa kuukausia saadaksesi vuokralaisen, joka suostuu maksamaan tavoittelemasi vuokran vai alennatko mieluummin vuokraa ja vältät tyhjät kuukaudet.

Tutki tarkkaan alueen vuokrataso ja aseta sen pohjalta oman asuntosi vuokra hieman alle yleisen vuokratason. Vuokratasoa voi tarkastella esimerkiksi Vuokraoven Vuokralaskuri-sivustolla. Toinen keino selvittää vuokratasoa, on tarkastella samanlaisia vapaita asuntoja eri sivustoilta ja tutkia millaisia vuokria alueella pyydetään. Lisäksi Tilastokeskuksen sivulta voit tarkastaa tilastolliset neliövuokrat alueittain. 

4. Remontoi asuntoa

Etenkin suuremmilla paikkakunnilla rakentaminen on ollut viime vuosina vilkasta, joten uusia vuokra-asuntoja on yhä enemmän tarjolla. Vanhempia ja huonokuntoisempia asuntoja saattaa siis välillä olla vaikea saada vuokralle markkinassa, jossa on paljon uudiskohteita tarjolla. Moni vuokralainen valitsee ennemmin uuden kuin vanhan asunnon ja voi olla valmis maksamaan uudesta vähän enemmän. Vuokralaisen löytämiseen voikin auttaa, jos kohentaa vanhemman asunnon kuntoa esimerkiksi pienellä pintaremontilla tai kodinkoneiden päivityksellä.

5. Käytä välittäjää

Asuntosijoittamisen suosion kasvaessa, myös asuntosijoittajille suunnattuja palveluja on tullut lisää. Useimmissa kaupungeissa onkin mahdollisuus ulkoistaa myös vuokravälitys. Hyvät vuokravälittäjät ovat perillä vuokramarkkinan kehityksestä, tuntevat vuokratason ja tietävät mitä kautta vuokralaisia kannattaa etsiä.

Varsinkin, jos et itse meinaa saada asunto vuokralle, vuokraat asuntoja harvoin tai et koe olevasi tarpeeksi perillä vuokramarkkinoiden kehityksestä, voi olla fiksua pyytää apua asunnon vuokraukseen. Ammattitaitoisen vuokravälittäjän avulla voit saada pitkäaikaisen ja hyvän vuokralaisen. Pitkässä juoksussa saatat siis jopa säästää välittäjänpalkkiosta huolimatta, kun säästyt tyhjiltä kuukausilta.

Tilaa Sijoitusoven julkaisut suoraan sähköpostiisi

Älä huoli, emme aio tukkia sähköpostiasi. Sen sijaan saat tiedon uusista sijoitusasunnoista, asuntomarkkinakatsauksista ja muista mielenkiintoisista asuntosijoittamisen aiheista.

Jaa artikkeli:

SEURAA sijoitusovea

Liity sähköpostilistalle

Liittymällä Sijoitusoven sähköpostilistalle, saat maksutta enemmän luettavaa ja tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista ensimmäisten joukossa.

Suosituimmat

Asuntosijoittajan apuna

Asuntosijoittaminen aiheittain

Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat kirjoitukset:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
  • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja asuntosijoittamisesta
  • Uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
  • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja sekä uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi