Nyt myynnissä sijoitusasuntoja Hämeenlinnasta

Asuntosijoittajan 6 vinkkiä verkostoitumiseen

Asuntosijoittajan 6 vinkkiä verkostoitumiseen

Asuntosijoittamisen suosio kasvaa ja asuntojen hinnat jatkavat nousuaan. Nämä merkkaavat asuntosijoittajalle sitä, että tuottavia sijoitusasuntoja hyviltä paikoilta on vaikea löytää. Monet sijoittajat ovatkin jo pitkään korostaneet verkostojen ja suhteiden merkitystä asuntosijoittamisessa. Uusien tuttavuuksien kautta voit paitsi löytää sijoituskohteita, myös saada uusia kumppaneita esimerkiksi kiinteistö- tai vuokravälityksen sekä remonttien saralta. Lisäksi voit oppia muilta asuntosijoittajilta ja ehkä saada uusia ystäviäkin.

Mutta miten sitten löytää ja rakentaa näitä suhteita? Tässä siihen nopeat, mutta tehokkaat vinkit!

1. Käy valmennuksissa ja tapahtumissa

Valmennukset ja tapahtumat ovat yksi parhaista keinoista löytää uusia kontakteja ja kumppaneita. Esimerkiksi Suomen Vuokranantajat ja Valmennusyhtiö Varapuu järjestävät erilaisia maksullisia tapahtumia ja valmennuksia pitkin vuotta, joissa voi paitsi oppia paljon, myös tavata uusia ihmisiä. Lisäksi muun muassa Alma Talent järjestää vuosittain erilaisia asumiseen ja sijoittamiseen keskittyviä maksuttomia tapahtumia, jossa voi luoda uusia suhteita. Asumiseen ja sijoittamiseen liittyvät messut ovat myös olla hyviä paikkoja löytää uusia tuttavuuksia ja yhteistyökumppaneita.

2. Käytä sosiaalista mediaa

Yli 2,5 miljoonaa suomalaista on Facebookissa sekä lähes miljoona Twitterissä ja LinkedInissä. Uusia asuntosijoittamisesta kiinnostuneita tuttavuuksia voi siis näppärästi löytää myös sosiaalisen median kautta. Olemalla aktiivinen eri kanavissa sekä seuraamalla alan ammattilaisia ja alasta kiinnostuneita voit luoda uusi suhteita. Esimerkiksi Facebookin Vuokranantajapalsta ja Suomen Asuntosijoittajien keskustelupalsta ovat aktiivisia kanavia, joissa voit paitsi kysyä muilta asuntosijoittajilta mielipiteitä ja neuvoja, myös auttaa muita asuntosijoittajia sekä tutustua samalla uusiin ihmisiin.

3. Liity Suomen Vuokranantajien jäseneksi

Suomen Vuokranantajien kautta voit saada apua sijoitusasuntojen vuokraukseen liittyvissä asioissa, mutta myös tutustua muihin vuokranantajiin erilaisissa tilaisuuksissa. Kuten yllä mainitsimme, Vuokranantajat järjestävät maksullisia tapahtumia vuokranantajille pitkin vuotta. Lisäksi järjestö kuitenkin tarjoaa useita jäsenilleen maksuttomia tapahtumia pitkin vuotta. Nämä ilmaiset tapahtumat eli ns. vuokranantajakabinetit voivat olla oiva keino löytää omalta paikkakunnalta uusia kontakteja.

Jos et siis ole vielä jäsen, niin suosittelemme liittymään!

4. Rakenna pitkäaikaisia suhteita

Aina, kun tutustut uuteen ihmiseen, on hyvä lähteä ajatuksesta, että rakennat suhteesta pitkäaikaista. On hyvä muistaa, että toimivissa pitkäaikaisissa suhteissa molemmat osapuolet hyötyvät. Yritä siis aina rakentaa suhteita, joissa voit itse antaa toiselle jotakin. Jos olet esimerkiksi löytänyt hyvän remonttifirman tai välittäjän, voit jakaa heidän yhteystietojaan ja suositella heitä muille asuntosijoittajille.

5. Anna enemmän ilman odotuksia

Menestynyt yrittäjä ja markkinoinnin ammattilainen Gary Vaynerchuk on hyvin sanonut: ”Antaminen tarkoittaa antamista ilman odotuksia – antamista toisen tarpeisiin perustuen ilman, että odottaa vastapalvelusta”. Vaynerchuk kannustaa ihmisiä rakentamaan suhteita ja verkostoja siitä lähtökohdasta, että kukaan ei ole sinulle mitään velkaa, vaikka tekisit heille palveluksia. Pyri jokaisessa suhteessa antamaan ilman odotuksia, sillä silloin kaikki, mitä saat, on plussaa. Lisäksi auttamalla toisia saat itsellesikin hyvän olon tunteen.

6. Ylläpidä suhteita

Tämä voi joillekin olla päivänselvää, mutta toisilta se unohtuu. Suhteet eivät pysy yllä ilman, että niitä ylläpidetään. Pidä yhteyttä kumppaneihin aika ajoin sähköpostitse tai puhelimitse. Voit myös käydä tärkeiden kontaktiesi kanssa yhdessä esimerkiksi lounaalla. Ole siis yhteydessä ihmisiin ja yhteistyökumppaneihin myös silloin, kun et tarvitse heidän apuaan.

Liity sähköpostilistalle

Liittymällä Sijoitusoven sähköpostilistalle, pysyt ajan tasalla uusimmista katsauksista, oppaista ja työkaluista. Mikäli olet jo Sijoitusoven jäsen, sinun ei tarvitse erikseen liittyä sähköpostilistalle.

Jaa artikkeli:

SEURAA sijoitusovea

Liity jäseneksi

Liittymällä Sijoitusoven jäseneksi, saat maksutta enemmän luettavaa ja tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista ensimmäisten joukossa.

Suosituimmat

Asuntosijoittajan apuna

Asuntosijoittaminen aiheittain

Tule Sijoitusoven jäseneksi ja saat: