näin aloitat asuntosijoittamisen

Lähes kaikki asuntosijoittamisesta – opas asuntosijoittamisen aloittamiseen ja siinä onnistumiseen

Asuntosijoittaminen on monesta syystä hyvä sijoittamisen muoto. Siinä onnistuminen edellyttää kuitenkin jonkin verran aiheen opiskelua paitsi ennen aloittamista myös toiminnan jatkuessa. Asuntosijoittamista aloittaessa on hyvä olla perehtynyt kokeneempien kokemuksiin sekä tuntea keskeiset käsitteet ja lainalaisuudet. 

Kokosimme oppaan asuntosijoittamisen aloittamiseen. Koska oppaaseen on tiivistetty kaikki olennainen vuokranantajuudesta verotukseen, suosittelemme sen lukemista myös kokeneemmille asuntosijoittajalle. Asuntosijoittamisesta kiinnostunut saa oppaasta paitsi arvokasta kertausta myös mahdollisesti uutta tietoa.

Näin aloitat asuntosijoittamisen -oppaan tarkoituksena on tarjota katsaus siihen, mikä asuntosijoittamisessa on olennaista. Koska tietoa ja osaamista ei koskaan voi olla liikaa, kannustammekin kaikkia asuntosijoittajia ja asuntosijoittamisesta kiinnostuneita perehtymään aiheeseen ja sen ajankohtaisiin ilmiöihin lisää ja jatkuvasti. Oppaaseen on koottu myös muutamia kirjoja, sometilejä ja sivustoja, joihin kannattaa tutustua. 

Näin aloitat asuntosijoittamisen – olennainen tieto vuokranantajuudesta verotukseen

Asuntosijoittaminen ei ole vaikeaa, mutta riskejä siihen luonnollisesti liittyy. Riskit vaihtelevat jonkin verran sen suhteen, mikä on sijoittajan strategia. Ehkä tärkein yksittäinen riskinhallintakeino on riskeihin perehtyminen jo etukäteen, jotta niihin voi valmistautua tarvittavalla tavalla. Esittelemme oppaassa yleisiä riskejä ja keinoja niiden hallintaan sekä yleisimpiä asuntosijoittamisen strategioita. Oppaassa on myös vinkkejä asunnon vuokraamiseen ja asuntosijoittajan verotukseen liittyen.

Matematiikan merkitystä asuntosijoittamisessa ei voi vähätellä. Tavoiteltavat tuotot ja kassavirrat riippuvat strategiasta, mutta strategiasta riippumatta on osattava laskea vuokratuotto ja ymmärrettävä, mikä kassavirtaan vaikuttaa. Moni kokenut asuntosijoittaja sanookin, että hyvät kohteet ostetaan laskimella, ei sydämellä. Oppaasta löytyvät tärkeimmät laskukaavat sekä tietoa niiden tulkinnasta. 

Myös taloyhtiön remontit ovat asia, johon asuntosijoittajan kannattaa perehtyä ennen ensimmäisenkään kohteen ostamista. Remonttien suhteen kannattaa huomioida paitsi niiden kustannukset ja kustannusten vaikutus tuottoihin myös se, vaikuttavatko remontit vuokratttavuuteen. Olemme listanneet oppaaseen yleisimpiä remontteja ja niiden kustannuksia – kustannukset toki ovat karkeita arvioita, ja niihin vaikuttaa moni asia sijainnista kilpailutuksen onnistumiseen. 

Liity maksutta jäseneksemme ja lue opas

Opas on maksutta jäseniemme ladattavissa ja luettavissa. Kirjaudu siis sisään tai liity jäseneksemme – saat paitsi käyttöösi arvokasta materiaalia, kuten vuokratuottolaskurin ja aikaisemmin julkaistut oppaat ja katsaukset, myös tiedon uusista kohteista ensimmäisten joukossa! Jäseneksi liittyminen on helppoa ja maksutonta, eikä se sido mihinkään. 

Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan, mitä mahdollisuuksia Sijoitusovi asuntosijoittajalle tarjoaa, voit varata ajan etätapaamiseen täältä

Jaa:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Viisastuminen jatkuu somessa

Ilmoittaudu jäseneksi

Liittymällä Sijoitusoven jäseneksi, saat maksutta enemmän luettavaa ja tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista ensimmäisten joukossa.

Suosituimmat

Asuntosijoittajan apuna

Asuntosijoittaminen aiheittain

ajanvaraus

Haluatko keskustella asuntosijoittamisesta tai kuulla, mitä mahdollisuuksia Sijoitusovella on tarjota asuntosijoittajalle?