Rekry: Digital Marketing Specialist

Sijoitusovi Podcast 1. kausi – teemoina taloudellinen vapaus ja hyvä, paha laina

Sijoitusovi Podcast 1. kausi

Sijoitusovi Podcast 1. kausi – teemoina taloudellinen vapaus ja hyvä, paha laina

Meillä on suuri ilo julkaista pian Sijoitusovi Podcastin ensimmäinen kausi ja sen ensimmäiset jaksot. Vieraina tullaan näkemään ja kuulemaan asuntosijoittamisen ammattilaisia, asiantuntijoita ja harrastajia, joiden joukosta löytyy mm. Jari Sarasvuo, Timo Metsola, Sanna Hughes, Mikko Sjögren, Jenny Nyman sekä monia monia muita. Jaksoja julkaistaan yhteensä 12, joista kolme ensimmäistä tulevat kuunneltaviksi torstaina 28.1.

Ensimmäisellä kaudella juontaja Anna Perho keskustelee useammankin vieraan kanssa kahdesta toistuvasta teemasta: taloudellisesta vapaudesta, sen tavoittelun tarpeellisuudesta ja saavuttamisen tuomista muutoksista, sekä lainarahan hyödyntämisestä, joka lähes väistämättä liittyy asuntosijoittamiseen, mutta myös jakaa mielipiteitä, kun puhutaan sopivasta velkasuhteesta.

Onko taloudellinen vapaus tavoittelemisen arvoista?

Sijoitusoven podcastin ensimmäisen tuotantokauden yhtenä teemana on taloudellinen vapaus. Aiheesta keskustellaan useammankin vieraan kanssa ja pohditaan, onko taloudellinen vapaus tavoittelemisen arvoista ja mitä tapahtuu, kun sen saavuttaa.

Somessa ja valtamediassa tulee lähes viikoittain vastaan nuoria henkilöitä, jotka julistavat tavoittelevansa taloudellista vapautta ja eläköitymistä 30-vuotiaana. Ajatus kuulostaa kieltämättä houkuttelevalta, ollapa vapaa työnteosta jo ennen keski-ikää.

Vaan miten sen jälkeen? Mitä nämä nuoret haluavat elämällään tehdä loput 40-60 vuotta? Tuoko taloudellisen vapauden saavuttaminen kaivattua nautintoa?

Tätä ovat päässeet muutamat meidän podcast vieraista kokeilemaan. Mikko Sjögren testasi ”luksus-syrjäytyneen” elämää muutaman viikon ajan ja Timo Metsola lähetti ennen 30-vuotis syntymäpäiväänsä ”jäähyväiskirjeitä” ystävilleen ja liikekumppaneilleen, kertoakseen jättäytyvänsä työelämästä kokonaan pois.

”Mä huomasin muutamassa kuukaudessa, että eipä se olekaan kolmekymppisen jantterin helppo löytää päiviään täyttämään mitään, mikä olisi mielenkiintoisuuden ja palkitsevuuden tasolla lähelläkään sitä työelämää.” – Timo Metsola

Pelkkä vilkaisu Metsolan ja Sjögrenin suuntaan kertoo, että kumpikaan heistä ei makaa laakereillaan tällä hetkellä. Mitä tapahtui, kun he saavuttivat taloudellisen vapauden tilan ja miksi molemmat ovat edelleen aktiivisesti mukana asuntosijoittamisen kentällä?

Jari Sarasvuo jakaa myös oman näkemyksensä ja kokemuksensa taloudellisesta vapaudesta. Sarasvuon jaksossa kuullaan suora vastaus kysymykseen, onko taloudellisen vapauden tavoitteleminen sen arvoista.

”Kun sinulla on puolen vuoden nettopalkka tilillä, loppuu [toisilta tuleva] vittuilu!” – Jari Sarasvuo

Taloudellisen vapauden lisäksi vieraat puhuvat mm. Airbnb toiminnan tuomista lisätuloista ja positiivisen kassavirran kautta tulevasta “rälläysrahasta”. Minkälaista vapauden tunnetta näillä voi saavuttaa?

Paljonko on sopivasti lainaa?

Toinen tällä kaudella puhututtavista teemoista liittyy lainarahaan. Tyypillisesti lähes jokainen asuntosijoittaja käyttää sijoitukseensa jossain määrin myös lainaa, mutta sopiva lainasuhde puhuttaa.

Podcast vieraidemme näkemykset sopivasta lainan määrästä vaihtelevat laidasta laitaan. Toisten mielestä lainalla tehdään rahaa ja siksi sitä kannattaa ottaa niin paljon kuin suinkin mahdollista. Toiset suosittelevat olemaan huomattavasti maltillisempia.

Markkinoilla on myös tarjolla yli 90 %:sti lainoitettuja asuntoja. Näihin pääsee käsiksi muutamalla tuhannella eurolla, jolloin suurin osa asunnon arvosta on katettu yleensä yhtiölainalla. Mikko Sjögren avaa kattavasti näkemystään tällaisista kohteista, sekä yleisesti että oman esimerkin myötä.

Anna Perho kysyy myös Jari Sarasvuolta, onko järkevää ottaa velkaa. Sijoitusovi Podcastin ensimmäisestä jaksosta kuulet, paljonko Sarasvuo on itse ottanut lainaa ja miten hän siihen suhtautuu.

Yhtä oikeaa vastausta lainan sopivaan määrään ei ole olemassa, eikä sellaista oikeastaan haetakaan. Asuntosijoittajia löytyy monenlaisia ja strategioita yhtä monta. Jossain määrin sopivan lainan määrä on suhteessa myös henkilön muuhun elämäntilanteeseen. Nuori, perheetön, aloitteleva asuntosijoittaja voi olla valmis ottamaan isojakin riskejä, koska mahdollinen menetys koskettaa vain häntä itseään ja elämänlaadusta on helpompi tinkiä nuorena. Sen sijaan perheellinen, oman asuntolainan omaava asuntosijoittaja tarkastelee riskejä yleensä hieman eri perspektiivistä.

Tervetuloa viihtymään, valistumaan ja vaurastumaan

Taloudellisen vapauden ja lainarahan lisäksi Sijoitusovi Podcastin ensimmäisellä kaudella keskustellaan myös ajankohtaisista teemoista, kun yhtiölainojen verokohtelun mahdollisista muutoksista sekä alueellisesta väestönkehityksestä. Lisäksi pureudumme täsmäaiheisiin, kuten Airbnb toimintaan sekä flippaukseen ja kuulemme mielenkiintoisia henkilöhaastatteluita.

Sijoitusovi Podcastin kolme ensimmäistä jaksoa pääset kuuntelemaan 28.1. alkaen ja tämän jälkeen julkaisemme yhden uuden jakson joka torstai. Jaksot ovat nähtävillä myös YouTubessa. Sieltä pääset jo katsomaan videon ensimmäisen kauden esittelystä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan historian ensimmäiselle Sijoitusovi Podcastin kaudelle, viihtymään, valistumaan ja vaurastumaan!

Tilaa Sijoitusoven julkaisut suoraan sähköpostiisi

Älä huoli, emme aio tukkia sähköpostiasi. Sen sijaan saat tiedon uusista sijoitusasunnoista, asuntomarkkinakatsauksista ja muista mielenkiintoisista asuntosijoittamisen aiheista.

Jaa artikkeli:

SEURAA sijoitusovea

Liity sähköpostilistalle

Liittymällä Sijoitusoven sähköpostilistalle, saat maksutta enemmän luettavaa ja tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista ensimmäisten joukossa.

Suosituimmat

Asuntosijoittajan apuna

Asuntosijoittaminen aiheittain

Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat kirjoitukset:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
  • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja asuntosijoittamisesta
  • Uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
  • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja sekä uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi