Rekry: Digital Marketing Specialist

Miten nousta asuntosijoittajana seuraavalle tasolle?

Sijoitustoiminnan laajentaminen

Miten nousta asuntosijoittajana seuraavalle tasolle?

Seuraavalle tasolle nouseminen asuntosijoittajana tarkoittaa jokaiselle eri asiaa riippuen siitä, millainen sijoittajan tavoite on ja montako asuntoa salkussa nyt on. Jos sinulla ei ole vielä sijoitusasuntoa, mutta haaveilet siitä, seuraava taso sinulle on ensimmäisen asunnon ostaminen (tämä onkin usein se kaikista haastavin vaihe, sillä ensimmäisen asunnon ostamiseen kulminoituu suurin jännitys). Sen sijaan yhden tai kahden asunnon salkulla seuraavan taso voidaan saavuttaa esimerkiksi viiden asunnon kokonaismäärällä. Toisaalta taas viiden asunnon salkulla seuraava taso saattaa olla seitsemästä kymmeneen asuntoa jne. Mikä sitten onkaan oma seuraava tasosi, sille nouseminen tarkoittaa ainakin neljän seuraavan askeleen ottamista:

 1. Selkeän tavoitteen asettamista ja suunnitelman tekemistä sen saavuttamiseksi
 2. Omien tietojen ja taitojen kehittämistä sekä lisäämistä
 3. Lisärahoituksen järjestämistä
 4. ACTIONIA!

Alta löydät vinkkejä siihen, kuinka näitä askelia otetaan.

1. Selkeän tavoitteen asettaminen ja suunnitelma sen saavuttamiseen

Niin itsestään selviltä asioilta kuin selkeän tavoitteen asettaminen ja suunnitelman tekeminen tuntuvatkaan, ne käytännössä puuttuvat hyvin monelta sijoittajalta. Valmentaessani muita sijoittajia olen huomannut, että eteenpäin pääseviä henkilöitä yhdistävät onnistuminen tavoitteen asettamisessa ja hyvän suunnitelman tekemisessä. Aina se ei ole helppoa. Kyse on kuitenkin hyvin pitkälle siitä, mitä oikeasti haluaa ja etenkin, mitä on valmis sen eteen tekemään!

Yksi tapa määrittää itselleen asuntosijoittamisen tavoitteet, on miettiä oman talouden kuluja ja asettaa tavoitteeksi se, minkä osan oman talouden kuluista haluaa jollakin aikavälillä korvata sijoituksista tulevilla tuotoilla. Tässä esimerkiksi: Tavoitteeni on, että pystyn 10 vuoden kuluttua kattamaan omat asumisen aiheuttavat kuukausittaiset kulut asuntosijoittamisesta saamillani tuloilla. Tällaisen konkreettisen tavoitteen avulla on helppo laskea montako sijoitusasuntoa on ostettava, jotta tavoite toteutuu.

2. Tietojen ja taitojen kehittäminen sekä lisääminen

Seuraavalle tasolle nouseminen vaatii aina uusia tietoja, taitoja ja oivalluksia, joten itsensä kehittäminen on tässä avainasemassa. Uudet oivallukset syntyvät nimittäin parhaiten kouluttautumalla eli lukemalla aiheesta kirjoja, osallistumalla aiheeseen liittyvään seminaariin tai koulutukseen tai hommaamalla itselleen valmentajan. Usein uusia tietoja ja ideoita saa myös juttelemalla aiheesta sellaisen henkilön kanssa, joka on päässyt jo sille tasolle, jolle itse pyrkii. On siis hyvä muistaa, että parhaat oivallukset harvemmin syntyvät yksin pimeässä huoneessa istuen.

3. Lisärahoituksen järjestäminen seuraavalle tasolle

Koska uusien asuntojen ostaminen vaatii uutta pääomaa (joko rahaa tai vakuutta), on lisärahan tai vakuuden järjestäminen merkittävässä roolissa asuntosijoittamisessa. Tämä on usein se vaihe, jossa monella menee sormi suuhun ja jossa punnitaan, kuinka paljon oikeasti haluaa nousta seuraavalle tasolle. Mutta kun sinulla on avaimet tähän, nopeutuu matkasi huomattavasti. Tapoja lisätienestin tekemiseen on useita, kuten toinen työ tai oman erityisosaamisen paketoiminen ja myyminen. Toisaalta myös kulujen karsiminen ja säästämisen lisääminen voivat olla oivia keinoja järjestää lisärahoitusta.

Kuten mainittu, lisätienestin lisäksi toinen vaihtoehto on miettiä, mistä voisi saada lisävakuutta seuraavaan asuntoon. Lisävakuutta voi hankkia esimerkiksi seuraavin keinoin:

 • Pyydä kiinteistönvälittäjää antamaan kirjallinen arvio asuntojesi nykyisestä arvosta oma asuntosi mukaan lukien, etenkin, jos asuntojen ostosta on jo hetki aikaa.
 • Mieti, onko lähipiirissäsi henkilöitä, joiden vakuutta voisit käyttää (tässä tilanteessa kannattaa kuitenkin olla varovainen, koska et varmaankaan halua pilata välejä läheisiisi mahdollisten ongelmatilanteiden takia).
 • Pohdi, pystytkö lyöttäytymään yhteen jonkun toisen sijoittajan kanssa ja tekemään matkaa yhdessä, jos itseltäsi jää uupumaan osa uuden asunnon vakuudesta (tässä tilanteessa kannattaa myös miettiä tarkkaan, kenen kanssa yhteisprojektia lähtee tekemään).
 • Mieti myös pystytkö remontoimaan nykyisiä vuokra-asuntojasi niin, että saat tehtyä niihin korkeamman arvonnousun kuin mitä laitat rahaa remontointiin, jolloin saat itsellesi lisää vakuutta sitä kautta.

4. ACTION – seuraavalle tasolle!

Seuraavalle tasolle nouseminen ja sijoitustoiminnan laajentaminen kulminoituu kuitenkin lopulta siihen, lähdetkö tekemään ja toteuttamaan suunnitelmaasi. Tässä kohtaa oikeasti punnitaan se, kuinka paljon haluat nousta seuraavalle tasolle ja saavuttaa ne tavoitteet, jotka olet itsellesi asettanut. Aika harva on tähän itse asiassa valmis, sillä se vaatii paljon uuden oppimista, omien rajojen ylittämistä, viitsimistä, aika ajoin myös epävarmuuden sietämistä sekä roppakaupalla rohkeutta. Suunnitelman toteutu ei tapahdu itsestään.

Itse olen kovin onnellinen, että olen viitsinyt, ylittänyt jatkuvasti omia rajojani ja uskaltanut. Minulle uudelle tasolle nouseminen on kiehtovaa. Mikään ei ole parempi tunne kuin se, kun katsot taaksesi ja muistelet asioita, joita olet tehnyt ja näet mihin se on sinut johtanut. Yhtä mahtavaa on myös katsoa eteenpäin ja tietää, että samanlaisella määrätietoisella tekemisellä voit toteuttaa niitä unelmia, joita et ole vielä ehtinyt toteuttaa.

Tilaa Sijoitusoven julkaisut suoraan sähköpostiisi

Älä huoli, emme aio tukkia sähköpostiasi. Sen sijaan saat tiedon uusista sijoitusasunnoista, asuntomarkkinakatsauksista ja muista mielenkiintoisista asuntosijoittamisen aiheista.

Jaa artikkeli:

SEURAA sijoitusovea

Liity sähköpostilistalle

Liittymällä Sijoitusoven sähköpostilistalle, saat maksutta enemmän luettavaa ja tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista ensimmäisten joukossa.

Suosituimmat

Asuntosijoittajan apuna

Asuntosijoittaminen aiheittain

Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat kirjoitukset:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

 • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
 • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja asuntosijoittamisesta
 • Uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

 • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
 • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja sekä uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi