Rekry: Digital Marketing Specialist

Asuntosijoittaminen: Kuinka luoda hyvä asiakaskokemus?

Asuntosijoittaminen ja asiakaskokemus

Asuntosijoittaminen: Kuinka luoda hyvä asiakaskokemus?

Liiketoiminnassa mietitään tyypillisesti asioita asiakkaan ja asiakaskokemuksen kautta, mutta jostain syystä asuntosijoittamisessa se välillä unohtuu. Monet vuokranantajat keskittyvät usein ajattelemaan toimintaa lähinnä omien riskien ja omien oikeuksien näkökulmasta. Vaikka kyseisten asioiden pohtiminen on asuntosijoittamisessa välttämätöntä, on myös asiakaskokemukseen keskittyminen äärimmäisen tärkeää.

Kokenut asuntosijoittaja Heikki Pajunen onkin ottanut asiakseen opettaa asuntosijoittajille asiakaskokemuksen merkitystä. Viimeksi Asuntosijoittamisen Päivä -tapahtumassa Pajunen muistutti vuokranantajia asiakaskokemuksen tärkeydestä. Listasimme alle Pajusen mainitsemia vinkkejä, joiden avulla voit luoda vuokralaisillesi mainion asiakaskokemuksen.

Asuntosijoittamisen suurimmat taloudelliset riskit

Asuntosijoittamiseen liittyy useita riskejä ja luonnollisesti nämä on syytä tiedostaa. Pajusen mainitsemia suurimpia taloudellisia riskejä ovat:

 • Asunnon tuhoutuminen
 • Käytännön ongelmat
 • Tyhjät kuukaudet
 • Liian alhainen tuotto

Pajusen mukaan kaikkiin näihin voi kuitenkin itse vaikuttaa. Usein juuri asiakaskokemusta parantamalla voit välttää monet yllä mainitut taloudelliset ongelmat. Aina ei tietenkään voi satavarmasti tietää, vaikuttiko juuri vuokralaisen hyvä kokemus siihen, että kaikki sujui kyseisen vuokralaisen kanssa mutkattomasti. Pajunen on kuitenkin sitä mieltä, että erinomaisella asiakaspalvelulla nostetaan todennäköisyyttä, että riskit ovat hallinnassa.

Asiakaskokemuksen parantamisen hyödyt

Pajusen mukaan vuokralaisen palveleminen ja hyvän asiakaskokemuksen tuottaminen palkitsevat aina tavalla tai toisella myös vuokranantajan. Yleisesti ottaen, kun kohtelet ihmistä hyvin, hän myös kohtelee sinua hyvin. Muutamia asiakaskokemuksen parantamisen hyötyjä Pajusen mukaan ovat:

 • Vuokralaiset haluavat asua asunnossasi pidempään
 • Vuokralaiset haluavat kohdella asuntoasi paremmin
 • Vuokralaiset haluavat auttaa sinua erilaisissa asioissa (etenkin vuokrasuhteen lopussa)
 • Vuokralaiset haluavat lähtiessään auttaa sinua löytämään uuden vuokralaisen

Kaikkien yllä mainittujen hyötyjen ansioista voit säästää paljon aikaa, vaivaa sekä rahaa. Bonuksena maineesi vuokranantajana paranee, kun tarjoat vuokralaisillesi hyvän kokemuksen.

Keinoja asiakaskokemuksen parantamiseen

Kun asuntosijoittamista ajattelee liiketoimintana, jossa asiakkaan tyytyväisyys on kaiken a ja o, voi huomata, että keinoja vuokralaisen kokemuksen parantamiseen on useita. Pajunen kehottaa asuntosijoittajia parantamaan asiakaskokemusta esimerkiksi seuraavilla keinoilla:

[intense_blockquote]Kuuntele vuokralaista ja ota hänet tosissaan [/intense_blockquote]

Jos vuokralainen ottaa yhteyttä, vastaa hänelle mahdollisimman pian. Jos hän pyytää sinua korjaamaan rikkinäisen jääkaapin, tee se nopeasti. Jos naapurissa melutaan ja se häiritsee vuokralaista, ilmoita siitä isännöitsijälle. Toisin sanoen; kuuntele vuokralaista ja ota hänet tosissaan. Jotkut asiat voivat tuntua sinulle pieniltä, mutta vuokralaisen viihtyvyyteen ja kokemukseen ne voivat vaikuttaa suuresti.

[intense_blockquote]Kirjoita vuokralaiselle suosituskirje [/intense_blockquote]

Tee ja näytä jo vuokrasopimuksen tekohetkellä vuokralaiselle suosituskirje, jonka hän saa vuokrasuhteen päättyessä, mikäli kaikki sujuu mallikkaasti. Todennäköistähän on, että vuokralainen ennen pitkää muuttaa asunnosta pois. Muuttaessaan hänen on huomattavasti helpompi saada uusi asunto, jos aikaisempana vuokranantajana suosittelet vuokralaista. Kyseinen kirje on paitsi palkinto vuokralaiselle ja auttaa häntä tulevaisuudessa, se toimii myös samalla porkkanana hoitaa asiat hyvin.

[intense_blockquote]Anna aika ajoin pieni hyvää mieltä tuottava lahja [/intense_blockquote]

Monet yritykset muistavat asiakkaitaan pienillä lahjoilla tai eduilla, ja samalla tavalla voit vuokranantajana muistaa vuokralaisiasi hyvää mieltä tuottavilla asioilla. Esimerkiksi, käydessäsi asunnolla voit viedä vuokralaiselle pienen tuliaisen tai jouluisin lähettää hänelle joululahjan. Tärkeintä on valita omaan toimintaan sopiva lahja sekä ottaa huomioon myös itse vuokralainen – millaista elettä juuri kyseinen vuokralainen arvostaisi. Muista, että tällaiset lahjat voit vähentää vuokratulon verotuksessa. Tässä muutamia Pajusen antamia esimerkkejä:

 • Suklaalevy
 • Kahvipaketti
 • Viinipullo
 • Ravintolaillallinen
 • Leffaliput
 • Arvat
 • Kirja
 • Kukat

[intense_blockquote]Tarjoa rahanarvoisia etuja [/intense_blockquote]

Toisaalta voit tarjota pitkäaikaiselle vuokralaiselle rahanarvoisia etuja. Voit esimerkiksi jättää jonakin vuonna vuokran nostamatta, antaa vuokranalennusta tai jopa tarjota yhden vapaan kuukauden. Tärkeintä tällaisissa tuottoon merkittävästi vaikuttavissa eduissa on kuitenkin miettiä matemaattisesti tarkkaan, kuinka paljon etua kannattaa antaa, jotta vaihtuvuus vähenee ja hyödyt siitä myös itse.

Se on tuottavaa ja se on oikein

Jos olet asuntosijoittaja ja vuokraat sijoitusasuntoasi, olet luonnollisesti myös vuokranantaja. Pajusen mukaan asuntosijoittajien olisikin hyvä ajatella olevansa ensisijaisesti vuokranantajia. Näin keskityt automaattisesti ennen kaikkea tyydyttämään vuokralaisen perustarpeet eli tarjoamaan hänelle turvallisen kodin. Tarjoamalla vuokralaiselle hyvän asiakaskokemuksen, voit myös saada parempaa tuottoa. Mutta lisäksi; se vain on oikein.

Tilaa Sijoitusoven julkaisut suoraan sähköpostiisi

Älä huoli, emme aio tukkia sähköpostiasi. Sen sijaan saat tiedon uusista sijoitusasunnoista, asuntomarkkinakatsauksista ja muista mielenkiintoisista asuntosijoittamisen aiheista.

Jaa artikkeli:

SEURAA sijoitusovea

Liity sähköpostilistalle

Liittymällä Sijoitusoven sähköpostilistalle, saat maksutta enemmän luettavaa ja tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista ensimmäisten joukossa.

Suosituimmat

Asuntosijoittajan apuna

Asuntosijoittaminen aiheittain

Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat kirjoitukset:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

 • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
 • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja asuntosijoittamisesta
 • Uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

 • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
 • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja sekä uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi