asunnon stailaus

Asunnon stailaus voi parhaimmillaan vaikuttaa hintaan ja lyhentää myyntiaikaa

Tekisikö asuntoon pientä pintaremppaa ennen myyntiä, vai riittäisikö siivous? Vai sisustaisiko sen kodikkaaksi ja houkuttelevaksi kuviin ja näyttöihin? Asunnon stailaus tarkoittaa asunnon järjestämistä ja sisustamista myyntiä edustavaan kuntoon. Parhaimmillaan stailaaminen nostaa asunnosta saatavaa hintaa ja lyhentää myyntiaikaa. Stailaus on siis extraa, eikä se saa korvata olennaista tietoa tai johtaa ostajaa harhaan. Kuka sitä tekee, ja milloin se kannattaa? 

Tunnelmaa ja tilankäytön hahmottamista

Hyvien kuvien merkitystä asuntoa myytäessä ei voi liikaa korostaa. Hyvät kuvat paitsi herättävät huomion myös tarjoavat kiinnostuneelle olennaista tietoa jo ennen asunnon näkemistä. Hyvä myynti-ilmoitus ja hyvät kuvat houkuttelevat kiinnostuneita myös näyttöihin, ja tällöin potentiaalisia ostajaehdokkaita on useampia ja kilpailuakin saattaa syntyä.

Asunnon stailaamisella pyritään samaan: herättämään kiinnostus ja luomaan kodikkuuden tuntua. Asunnon stailaus tarjoaa kiinnostuneelle myös tietoa, kun huonekalut auttavat hahmottamaan mittasuhteita ja tilankäyttöä. Tarkoituksena on usein myös “häivyttää” asukkaan elämää, jotta kiinnostunut ostajakandidaatti voi mahdollisesti kuvitella itsensä paremmin asuntoon asumaan. Parhaimmillaan stailattu asunto herättää monien kiinnostuksen ja tuo väkeä paljon näyttöihin. Vaikka hinta ei sen seurauksena nousisikaan, myyntiaika todennäköisesti lyhenee. 

Ei kuitenkaan kannata sortua siihen, että myynti-ilmoituksessa on kuvia ainoastaan saippuapulloista ja kukka-asetelmista – vaikka ne silmää miellyttäisivätkin, todennäköisesti pohjakuva antaisi ostajalle arvokkaampaa informaatiota. Kannattaa myös miettiä, kuka asunnon todennäköisesti ostaa: asuntosijoittaja saattaa olla kiinnostunut pelkistä luvuista ja faktoista, mutta kodikseen asuntoa harkitsevaan vaikuttaa myös yleisilme ja tunnelma.

Ammattilainen asialle

Stailauspalveluja on monen tasoisia: kevyimmillään asuntoon tuodaan esimerkiksi yksittäisiä tekstiilejä ja koriste-esineitä, ja asukkaan omia sisustuselementtejä siivotaan ehkä pois. Asuntoa mahdollisesti myös hieman järjestellään, ja huonekalujen paikkoja muutetaan. Toinen vaihtoehto on kalustaa ja sisustaa asunto täysin valaistusta myöten, ja tätä tehdään usein nimenomaan tyhjiin asuntoihin. 

Kolmas vaihtoehto on digitaalinen asunnon stailaus. Myynti-ilmoituksen kuviin asunto muokataan kalustetuksi virtuaalisesti, mutta näytöissä asunto on luonnollisesti tyhjä. Digitaalisia stailauksia tehdään usein tyhjiin asuntoihin, mutta kuvista on myös mahdollista poistaa esimerkiksi todellisia huonekaluja. 

Stailauspalveluja tarjoavat esimerkiksi useat kiinteistönvälitysfirmat ja sisustussuunnittelijat. Asunnon voi toki stailata itsekin. Vaikka myyntikohdetta ei varsinaisesti stailaisi, kannattaa joka tapauksessa siivota asunto huolellisesti (myös ikkunat ja kaapit) sekä korjata pikkuviat, kuten vaihtaa palaneet lamput toimiviin. On hyvä myös piilottaa ylimääräiset tavarat sekä henkilökohtaiset esineet. 

Jaa:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Viisastuminen jatkuu somessa

Ilmoittaudu jäseneksi

Liittymällä Sijoitusoven jäseneksi, saat maksutta enemmän luettavaa ja tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista ensimmäisten joukossa.

Suosituimmat

Asuntosijoittajan apuna

Asuntosijoittaminen aiheittain