Rekry: Digital Marketing Specialist

UUDISTETTU asuntomarkkinakatsaus on nyt julkaistu!

Sijoitusoven asuntomarkkinakatsaus on kooste edeltävän puolen vuoden tapahtumista asuntomarkkinoilla niin datan kuin analyysien valossa. Vuoden 2022 ensimmäinen katsaus on julkaistu elokuun 24. päivä klo 18.

Katsaus sisältää pdf-version, jossa käydään läpi asuntomarkkinoiden uusimmat tilastotiedot koottuna helppolukuisesti yhteen paikkaan. Lisäksi katsaukseen kuuluu asiantuntijoiden paneelikeskustelu, jossa ruoditaan tuoreimmat tilastot ja niiden merkitys asuntosijoittajan kannalta.

Asiantuntijoiden paneelikeskustelu

Uskaltaako sijoitusasuntoa nyt ostaa? Tapahtuuko Helsingissä asuntojen hinnoille sama kuin Tukholmassa? Kannattaako taloyhtiön remontteja nyt lykätä? Näihin, ja moneen muuhun kysymykseen saat vastaukset paneelikeskustalusta!

“Uusien asuntojen kaupan volyymi on hyvä ennakoiva indikaattori asuntosijoittajille.” – Jouni Vihmo

“Jos asuntosijoittaminen oli ennen padelia niin nyt se on tennistä.” – Timo Metsola

“On olemassa muutama hyvä indikaattori, millä voi arvioida (asuntomarkkinoiden) kuplan riskiä.” – Sakari Rokkanen

Katsauksen sisältö

Tilastot koottuna yhteen paikkaan

Katsaukseen olemme keränneet asuntomarkkinoiden kiinnostavimmat luvut tilastokeskuksen, Etuoven, KVKL:n ja Suomen Pankin sivuilta. Julkaisemme ne helppolukuisessa muodossa, asuntosijoittajia palvelevalla tavalla.

Asiantuntijoiden paneelikeskustelu

Tänä vuonna asuntomarkkinoiden asiantuntijat saapuvat studioon yhdessä Anna Perhon kanssa keskustelemaan asuntomarkkinoiden tilanteesta. Studiossa nähdään Timo Metsola, Jouni Vihmo ja Sakari Rokkanen.

Asuntomarkkinat asuntosijoittajien kannalta

Asuntomarkkinoilla eletään jo kolmatta vuotta putkeen poikkeuksellista ja mielenkiintoista aikaa, ja uusimpia tilastoja asuntojen hinnoista, myyntiajoista ja kauppamääristä odotetaan laajalti. Tilastot päätyvät uutisotsikoihin usein raflaavina ja hieman liioiteltuina. Uudistuneessa asuntomarkkinakatsauksessa haluamme ennen kaikkea kysyä asiantuntijoiltamme, mitä asuntomarkkinoiden tapahtumat tarkoittavat asuntosijoittajien näkökulmasta.

Heinäkuun asuntokaupan volyymi oli selvästi pienempi kuin pitkän aikavälin keskiarvo. Kielivätkö heinäkuun luvut käännöksestä vai onko kyse jostain muusta? Miksi uudisasuntojen kauppamäärät ovat vieläkin rajummassa laskussa, mutta hinnat silti nousevat? Entä miksi Helsingissä asuntojen hintojen ja vuokrien nousu on muuta maata hitaampaa? Mm. tällaisista aiheista keskustellaan asiantuntijoiden kanssa studiossa.

Liity sähköpostilistalle

Liittymällä Sijoitusoven sähköpostilistalle, pysyt ajan tasalla uusimmista katsauksista, oppaista ja työkaluista. Mikäli olet jo Sijoitusoven jäsen, sinun ei tarvitse erikseen liittyä sähköpostilistalle.

Liity Sijoitusoven jäseneksi ja saat:

Oletko jo jäsen? Kirjaudu sisään lukeaksesi opas!

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
  • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja asuntosijoittamisesta
  • Uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
  • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja sekä uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi