Rekry: Digital Marketing Specialist

5 vinkkiä opiskeluun asuntosijoittajalle ja vuokranantajalle vuodelle 2019

Opiskeluvinkit asuntosijoittajalle vuodelle 2019

5 vinkkiä opiskeluun asuntosijoittajalle ja vuokranantajalle vuodelle 2019

Vuosi 2019 on asuntosijoittamisen puolesta äärimmäisen mielenkiintoinen. Ainakin toistaiseksi kuumin asuntosijoituskysyntä on mennyt, vaikka kysyntä on silti vahvaa – ei vain niin vahvaa kuin esimerkiksi pari vuotta sitten. Mitä tänä vuonna sitten kannattaa opiskella? 5 vinkkiä opiskeluun, olkaa hyvät.

Uskon kertauksen olevan aliarvostettu instituutio. Palaa parhaisiin lukemiisi asuntosijoittamiseen liittyviin kirjoihin uudelleen ja lue ne hartaudella. Osta äänikirja sellaisesta kirjasta, joka sinulla on tähän mennessä ollut tavallisena kirjana ja toisin päin. Liian usein etsimme jotain uutta ja mielenkiintoista, kun paras lopputulos syntyy perusasioita systemaattisesti toistamalla ja kertaamalla. Ammattilaiset palvovat perusasioita.

Vuoden 2019 toisena pointtina on asuntosijoittamista menestyksekkäästi tehnyt mentori. Joku sellainen henkilö, jolta voit oppia. Joku sellainen henkilö, joka suorittaa asuntosijoittamista sillä tasolla, jolla itsekin haluat joskus olla. Haluatko joskus omistaa 100 asuntoa? Etsi käsiisi ihminen, jolla on yli 100 asuntoa ja kysy, miten hän sen teki. Mitä kirjoja hän luki, mitä hän oppi ja mitä virheitä hän teki. Internet on täynnä erinomaisia mentorille esitettäviä kysymyksiä. Etsi mentori.

Tässä lisäksi vinkkilista opiskeluun – makusi mukaan, podcasteista kirjoihin.

Ostan asuntoja -podcast

Suomalaisesta asuntosijoitusskenestä nostaisin Ostan Asuntoja Harri Hurun videot ja podcastit. Harri on tehnyt valtavan määrän materiaalia nimenomaan asuntosijoittamisesta ja vuokranantajana toimimisesta. Ota tilaukseen kaikki Harrin sosiaaliset mediat ja olet valovuoden edellä asuntosijoittajia, jotka eivät hänen sisältöään kuluta.

Bigger Pockets -podcast

Yhdysvaltalainen podcast Bigger Pockets kannattaa ottaa kuunteluun. Kyseinen podcast on käsittääkseni maailman suurin asuntosijoittamiseen keskittynyt podcast. Kuten myös muun ulkomaalaisen materiaalin tavoin, kyseinen podcast ei ole sellaisenaan sovellettavissa Suomen asuntosijoitusmarkkinaan, mutta pääpointit ja perusperiaatteet ovat samoja maasta riippumatta.

Robert T. Kiyosakin tuotanto

Kiyosakin tuotantoon kannattaa perehtyä huolella. Rich Dad Poor Dad -niminen kirja on (asunto)sijoittamisen perusteos, jossa katostaan asioita ennen kaikkea oman talouden hallinnan kautta. Herra Kiyoski muun muassa väittää, että oma asunto ei ole sijoitus ja että kassavirta on asuntosijoittajan tärkein sana. Suosittelen lukemaan kyseisen kirjan monta kertaa.

Benjamin Grahamin The Intelligent Investor -kirja

Tämä tiiliskivikirja kannattaa lukea. Kyseessä on Warren Buffetin oppi-isän ajattomat viisaudet liittyen osakeisjoittamiseen, mutta arvoon perustuvan sijoittamisen pääperiaatteet ovat samat omaisuuslajista riippumatta.

Tom Wheelwrightin Tax Free Wealth -kirja

Tämä teos kertoo verosuunnittelusta ja siitä, että verottaja on oikeasti ystäväsi ja liikekumppanisi. Hänen mukaansa verotus on oikeasti kasa kannustimia, ja verotuksen periaatteet ymmärtämällä mahdollisuuden vaurastua muun muassa asunnoilla ovat moninkertaiset verrattuna ihmiseen, joka ei kunnolla ymmärrä veroja. Kyseessä on niin ikään jenkkikirja, mutta Suomen verolainsäädännön, kuten myös muiden maiden verotusperiaatteet ovat samat. Kyseessä on ehdottomasti tutustumisen arvoinen kirja.

Tilaa Sijoitusoven julkaisut suoraan sähköpostiisi

Älä huoli, emme aio tukkia sähköpostiasi. Sen sijaan saat tiedon uusista sijoitusasunnoista, asuntomarkkinakatsauksista ja muista mielenkiintoisista asuntosijoittamisen aiheista.

Jaa artikkeli:

SEURAA sijoitusovea

Liity sähköpostilistalle

Liittymällä Sijoitusoven sähköpostilistalle, saat maksutta enemmän luettavaa ja tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista ensimmäisten joukossa.

Suosituimmat

Asuntosijoittajan apuna

Asuntosijoittaminen aiheittain

Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat kirjoitukset:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
  • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja asuntosijoittamisesta
  • Uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi

Liity Sijoitusoven sähköpostilistalle ja saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista myyntiin tulevista kohteista
  • Hyödyllisiä vinkkejä ja oppeja sekä uusimmat katsaukset ja analyysit suoraan sähköpostiisi